زندگینامه استاد سیفی مازندرانی

- تحصیل و تدریس

ایشان بعد از اینکه کمتر از یکسال در مدرسه صدر بابل مشغول گذراندن برخی دروس مقدماتی بودند در سال 1352 وارد حوزه علمیه قم شدند و مقدمات را تمام کرده و سطوح متوسطه و عالی را از محضر اساتیدی همچون ستوده ، اعتمادی وآیت الله واعظی قائنی و لنگرودی سپری نمودند و در تابستان از محضر برخی آیات عظام و مدرسین در مشهد مقدس بهره های علمی بردند.

بعد از آن دروس خارج را عمدتا از محضر آیات عظام میرزا هاشم آملی ، سید محمد رضا گلپایگانی و شیخ جواد تبریزی استفاده نمودند و در بین این مدت (از 57 تا 73) به تدریس دروس مقدمات و سطوح عالی نیز اشتغال داشتند. از سال 73 تدریس خارج فقه و اصول را شروع نمودند و تاکنون ادامه دارد و شاگردان زیادی تربیت کرده اند که بخشی از شاگردان ایشان از محققین برجسته و اساتید سطوح عالی به شمار می آیند.

- فعالیت هاس سیاسی و اجتماعی

ایشان در دوران ستمشاهی و با شروع مبارزات انقلابی نقش مهمی در به راه انداختن راهپیمائی ها بر علیه رژیم مستبد شاهنشاهی داشتند و به همین علت تحت تعقیب ساواک قرار گرفتند که منجر به ترور نافرجام ایشان شد.ایشان همواره پشتیبان انقلاب و امام بودند و هم اکنون نیز یکی از مدافعان جدی اصل ولایت فقیه و مقام معظم رهبری می باشند.

- در سنگر دفاع مقدس

با شروع جنگ تحمیلی ایشان در کنار تحصیل و تدریس از فرصت ایام تعطیلی حوزه استفاده می کردند و به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعظام می شدند. ایشان در جبهه های مختلف غرب و جنوب در لشکر 25 کربلا حضور فعال داشتند. این حضور مستمر باعث شد ایشان در سال 1361 در منطقه ی (بازی دراز ) کرمانشاه از ناحیه چشم چپ به افتخار جانبازی نائل آمدند.

ایشان در جبهه ها نیز از علم و دانش غافل نبودند و کلاس های معارف دائر نمودند که با استقبال رزمندگان و مسئولین سپاه پاسداران مواجه شد. مجموعه این درس ها به صورت جزواتی در آمد و مورد استفاده قرار گرفت.

- آثار و تالیفات

آثار و تالیفات ایشان در زمینه های مختلف می باشد که به صورت موضوعی به آنها اشاره ای میکنیم.

تفسیر

از ایشان در این زمینه دو کتاب «دروس تمهیدیه فی القواعد التفسیریه ج1» و «دروس فی القواعد التفسیریه ج1و2» چاپ شده است. این دو کتاب درباره قواعد تفسیری است که از نظر ایشان نسبت به تفسیر قرآن همانند علم اصول فقه نسبت به فقه است. قواعد تفسیر از جمله علومی است که علمای اعلام بسیار کم در این زمینه دست به تالیف زده اند. این کتاب ها که حاصل تحقیقات و تدریس های ایشان است توسط جامعه مدرسین چاپ گردیده و مجلداتی دیگر نیز در دست تحقیق و چاپ است.

کلام

در این زمینه توسط استاد 7 عنوان کتاب تالیف شده است که به آنها اشاره میشود: 1-البراهین الواضحه 3 جلد چاپ جامعه مدرسین (دیگر مجلدات این کتاب در دست چاپ می باشد)   2-دلیل الهدی فی فقه الغراء چاپ جامعه مدرسین   3-برهان قاطع   4-الاسلام و الحریه   5-عصر غیبت   6-مسلک الوهابیه   7-سلسله مجلات پرتو هدایت

فقه

ایشان در خلال سالهای تحصیل و تدریس مشغول شرح تحریر الوسیله امام خمینی گردیدند و آنرا «دلیل تحریر الوسیله» نامیدند. تاکنون از این کتاب و موسوعه فقهی کتابهای ولایه الفقیه ، الامر بالمعروف و النهی عن المنکر ، الصید و الذباحه ، احیاء الاموات و اللقطه ، الوقف ، احکام الاسره ، الربا ، المضاربه ، الشرکه ، الستر و النظر ، الصوم ، الخمس ، المیراث ، توسط دفتر نشر آثار امام خمینی به زیور طبع آراسته گردیده است. کتاب حج ، طهارت و نکاح نیز آماده چاپ یا در حال تحقیق می باشند.

قلم روان و گویا ، نظم و دسته بندی مطالب ، پرداختن به مسائل مستحدثه از جمله ویژگی های این مجموعه فقهی است. مولف در هر مسئله با توجه به آرای قدماء و مستاخرین مساله را بررسی کرده و پس از نقض و ابرام در ادله هر یک از اقوال ، قول مختار را برمیگزیند. مراجعه به این کتاب محقق را از مراجعه به بسیاری از منابع بی نیاز و تحقیق در مساله فقهی را آسان میگرداند. از دیگر کتاب های فقهی ایشان «اضواء الفقاهه» میباشد که ناظر به مسائل مهم و مستحدثه است که آماده چاپ است.

قواعد فقهی

در این زمینه از استاد سیفی مازندرانی یک دوره کامل قواعد فقهی به نام «مبانی الفقه الفعال» در دست تالیف است که 4 جلد از آن نوسط جامعه مدرسین چاپ شده است. و برخی از مجلدات در دست چاپ یا تالیف است. این دوره قواعد فقهی بی نظیر محصول تحقیقات و جلسات عمومی وخصوصی تدریس قواعد فقهی می باشد . ایشان قواعد فقهی  را به دو دسته قواعد عامه (که در تمامی ابواب فقهی کاربرد دارد) و قواعد خاصه (که در برخی ابواب فقهی کاربرد دارد) تقسیم می کنند . آنگاه قواعد فقهی خاصه را به قواعد عبادی ، جزائی و اجتماعی تقسیم کرده و بر اساس این چینش جدید و بدیع مباحث و تحقیقات خود را ارائه نموده اند. گستردگی تحقیقات ایشان در قواعد فقه نوید یک دوره بیش از 15 جلدی را در این زمینه می دهد که برای محققان و فضلاء بسیار قابل استفاده خواهد بود.

اصول فقه

ایشان ضمن تدریس اصول در سنوات گذشته موفق به تالیف دوره اصولی «بدایع البحوث فی علم الاصول» در 10 جلد گردیدند که توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم چاپ شده است . همزمان با شروع دوره دوم اصول ، ایشان در حال تالیف کتاب دقائق البحوث می باشند که خلاصه ای از دوره اول به همراه مطالب و تحقیقات جدید میباشد. ایشان همچنین کتاب «المدخل الی بدایع البحوث» را تالیف نموده اند که در مبانی تحول و نوآوری در علم اصول نگاشته شده است.

رجال و درایه

ایشان در زمینه رجال کتاب«مقیاس الرواه» را تالیف نموده اند و در زمینه درایه کتاب «مقیاس الروایه» را تالیف کرده اند. هر دو کتاب توسط نشر جامعه مدرسین به چاپ رسیده است. ایشان ضمن مباحث رجالی جدید مشغول تالیف کتاب « مصباح الرجال فی القواعد الرجالیه» می باشند.

مجموعه نرم افزاری آثار و تالیفات استاد

در سال 1389 مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) بخشی از آثار استاد که تا آنروز تالیف شده بود را در یک مجموعه نرم افزاری گردآوری کرد و در اختیار فضلاء و محققین قرار داد. این نرم افزار دارای طراحی خوب و مجهز به امکانات لازم از قبیل جستجو می باشد و برای محققینی که از رایانه استفاده می کنند امکان مطالعه و تحقیق در آثار استاد را فراهم میکند.

خواندن 14614 دفعه
Share this article
برای ارسال نظر وارد سایت شوید

خلاصه زندگینامه

ایشان بعد از اینکه کمتر از یکسال در مدرسه صدر بابل مشغول گذراندن برخی دروس مقدماتی بودند در سال 1352 وارد حوزه علمیه قم شدند و مقدمات را تمام کرده و سطوح متوسطه و عالی را از محضر اساتیدی همچون ستوده ، اعتمادی وآیت الله واعظی قائنی و لنگرودی سپری نمودند و در تابستان از محضر برخی آیات عظام و مدرسین در مشهد مقدس بهره های علمی بردند.

بعد از آن دروس خارج را عمدتا از محضر آیات عظام میرزا هاشم آملی ، سید محمد رضا گلپایگانی و شیخ جواد تبریزی استفاده نمودند و در بین این مدت (از 57 تا 73) به تدریس دروس مقدمات و سطوح عالی نیز اشتغال داشتند.

متن کامل زندگینامه استاد

انتقادات و پیشنهادات

شما کاربر محترم می توانید نظرات انتقادات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید.

فرم انتقادات و پیشنهادات

بالا